Reacties op zangles

“Daniëlle heeft een prettige, duidelijke manier van aanleren. Voor het eerst begrijp ik wat ik doe tijdens de zang! De combinatie van cvt met bindweefseltechnieken werken heel efficiënt voor mij. Dankzij de coaching van Daniëlle klinkt mijn stem voller en sta ik zekerder op het toneel.”

“Kiezen is nooit mijn allersterkste kant geweest: ik wil alles wat ik wil en wel nu en wel allemaal tegelijk. Dus toen ik én geconfronteerd werd met heftige hyperventilatieaanvallen na het na jarenlang niks doen ineens intensief gaan sporten, én al maanden het verlangen voelde zangles te nemen, én eindelijk eens mijn heesje wilde pakken omdat mijn stem bést een cruciaal gereedschap is als trainer én een aantal niet langer werkende dingen in mijn wereld tegenkwam, leek het allemaal een beetje veel. Geheel tegen mijn natuur in koos ik. Voor zangles. Maar dan wel bij iemand die mijn chaotische all-over-the-place energie kon handelen natuurlijk. Dat werd na één tip Daniëlle Lous. And oh my… did she rock my world!! Na één Skype-sessie zangles met haar had ik al zóveel meer ruimte, bewustzijn, gemak én FUN in mijn wereld! Iedereen om mij heen was stómverbaasd dat ik van het een op het andere moment van mijn hyperventilatie af was. Ik ben niet meer hees geweest, ook niet in weken waarin ik drie a vier trainingen heb gegeven. En het allerbelangrijkste: dat wat niet meer werkte voor me is dynamisch veranderd. En ik maar denken dat ik voor zangles gekozen had…  kreeg ik zomaar álles waar ik om gevraagd had! Sindsdien heb ik meerdere clearingsessies met haar geboekt, en elke keer weer openen zich nieuwe mogelijkheden. En een nieuwe ik. Daniëlle is gewaar, vrij, loving. Ze weet bizar snel en scherp precies dát te duiden waar het werkelijk om gaat en dat zonder drama en moeite om te buigen. Daniëlle vertaalt voor me wat ik weet, zodat ík er een andere keuze in kan maken. En dat maakt kiezen ineens makkelijker dan ooit. Bottom line? Daniëlle is een onweerstaanbare uitnodiging. And I say YESSSS to that!!”

“Het vocal coachen heeft mij super geholpen mijn stem te kunnen controleren tijdens mij optredens” – Sophie Francis – internationaal DJ

“Ik wil je nogmaals heel hartelijk bedanken voor jouw COMPLETE VOCAL TECHNIQUE tien ritten cursus. CVT is een interessante materie. Maar jouw ongebreidelde enthousiasme en nooit aflatende positieve energie heeft van CVT een fascinerende reis door lichaam en geest gemaakt waar ik me met plezier “COMPLETE” aan over heb gegeven. Dat is niet iets wat ik makkelijk doe, dus in mijn ogen is dat voor het overgrote deel jouw verdienste. Behalve theoretische kennis over stemtechniek heb ik een lef gevoeld om me bloot te geven in zang die ik nog niet kende.Als ik deze CVT ervaring, die ik met jou mocht delen, in één woord mag samenvatten: WAAUW!!!” – Internationaal illusionist

“Danielle is magisch met stem, lichaam en energie. Ik heb een paar sessies met Danielle gehad om mijn stem weer in vorm te krijgen voor een concert en het shifte niet alleen meteen heel veel dingen vocaal op zijn plek; ik werd veel presenter met mijn hele lichaam. Ik kreeg meteen veel meer plezier in het zingen, voorbij aan de moeilijkheid. En alles voelde lekkerder, qua energie en fysiek. Na de eerste sessie voelde het al of ik een nieuwe stem had, met ongelofelijk meer gemak.
Danielle weet feilloos in te tappen op wat ik en mijn lijf nodig hebben, niet alleen qua techniek en interpretatie, ook – wellicht nog wel essentiëler – in energie en aanwezigheid. Ze is altijd helemaal afgestemd op mijn stem, mijn lichaam. Haar snelheid, accuraatheid en vragen zijn waanzinnig. Ze heeft haar veelzijdigheid aan tools paraat en is daarbij totaal ‘in de vraag’ over wat we kunnen creëren in de sessie. Vernieuwend, oordeel-loos en pragmatisch. Niet dezelfde techniek oefeningen keer op keer opnieuw, maar wat NU werkt en daarop door bouwend.

Ik ken maar weinig zangcoaches dit dit op deze manier kunnen en dat maakt haar absoluut uniek. De vragen die ze stelde tijdens de sessies lieten me ook toe om door blokkades van heel lang geleden op het conservatorium weer open en nu kon ik er aan voorbij gaan. WOW.
Ik raad het iedereen aan om met Danielle te werken. Het vuurtje verspreidt zich ook al onder de zang en theater professionals en ik snap waarom” – Merlijn Wolsink (zanger, danser, CF)

“Onwijs tof en dank je wel voor alle tools en het warme bad waar ik me in kon dompelen zonder oordeel, maar juist oneindig veel mogelijkheden!

To be continued..” – zanger/danser

“Dank je voor je fijne, leerzame en positieve lessen. Door de combinatie van verschillende zangtechnieken en “body work” ben ik duidelijk vrijer gaan zingen. Door je positieve, vrolijke manier van werken heb ik het nergens een probleem gevonden tegen stimmliche belemmeringen aan te lopen. Sterker nog: er was eigenlijk nooit sprake van belemmeringen. Door je lessen besef ik dat ik nog niet “te oud” ben om als een jonge God te zingen en dat alles mogelijk is. Dank daarvoor” – Jeroen Phaff – zanger

Lieve Danielle, wat een geschenk dat ik bij jou ben terechtgekomen! Mijn lichaam en stem zaten volledig vast en wat ik zo geweldig vind, is dat ik na 1 keer al een enorm verschil merkte! Jij voelt feilloos aan wat ik technisch en mentaal nodig heb, waardoor het plaatje klopt en ik in 1 uur ongelooflijke vooruitgang maak! Hoe het lichaam 1 geheel is en hoe dat invloed heeft op je stem en dat dan te gaan omzetten in de praktijk, dat is heerlijk! Ik kijk steeds ontzettend uit naar onze sessies en sta elke keer versteld van hoeveel jij weet en deelt. Ik word blij van jou ! Dank je dat je in mijn leven bent ! Liefs” (Goele de Raedt – musicalzangeres/actrice)

“Ik heb Daniëlle leren kennen tijdens de opleiding ‘Zang & Meer ‘bij The Vocal Couch. Zij heeft een aantal lessen gegeven als CVT docent. Direct werd ik enorm getriggerd door de enorme energie en kennis. Zij pakt de tools die op dat moment juist zijn voor die persoon en voor het probleem wat zich aan dient. Zowel Connective Singing als CVT en soms nog een beetje Access. Met kleine tools was ik al enorm geholpen. Haar energie geeft ze ongemerkt door en ik vloog naar ongekende hoogte. Als zangeres en nu ook beginnend zangcoach heb ik enorm van haar geleerd en ben ik blij dat zij in mijn leven rond huppelt.” (zangeres/vocal coach)

“Ik ken niemand die zo positief, energiek, enthousiast en open is als Daniëlle. Voor elk ‘probleem’ stelt ze de juiste vragen, waardoor je, zelfs na een uur zangles, vol positieve energie en een opgeklaard hoofd weer buiten staat! ” (zangeres, danseres)

“Daniëlle is een enorme vlaag positieve energie, die altijd zin heeft om les te geven. Sinds ik ben afgestudeerd aan het conservatorium, was ik een beetje ‘school/les moe’. Twee jaar lang heb ik hier en daar een zangles genomen, maar nooit echt een vaste docent gehad. Toen ik bij Daniëlle kwam, verraste ze me met haar nieuwe inzichten en haar visie. Ze is een docent met een heel brede kijk. Bij haar kan je bijna alles zingen, van pop nummers tot musical, en zelfs klassieke muziek. Daniëlle is een docent die echt kijkt naar wat de leerling nodig heeft, en zich daarop afstemt. Ze motiveert je enorm, en dat vind ik heel positief. Ze heeft me verschillende nieuwe facetten van mijn stem laten ontdekken, en ze weet precies welke tools ze moet inzetten om er voor te zorgen dat je stem doet wat je wil.” (Musicalzanger)

“Sinds een paar maanden heb ik nu zangles bij Daniëlle en dat bevalt me enorm goed. Na het afstuderen aan het Conservatorium heb ik een hele lange tijd geen zangles gehad, maar het begon toch weer te kriebelen. Uiteraard wilde ik wel op zoek naar iemand die me nog dingen bij kon leren. Bij de eerste les had ze me binnen 5 minuten al op mijn gemak gesteld en we hebben heerlijk samen gewerkt aan het zingen. Daniëlle kan op een hele fijne manier uitleggen hoe je de techniek van het zingen toe moet passen. Doordat ze heel breed opgeleid is, kan ze allerlei technieken toepassen, van kleinkunst tot musical en van pop tot klassiek. Tijdens de les wil ik altijd zo veel mogelijk informatie tot me nemen en doordat Daniëlle aandacht besteedt aan veel dingen, leer je in korte tijd heel veel bij. Ze let op je houding en corrigeert deze voor nog mooiere klanken. Ze luistert naar de plaatsing van de vocalen en geeft tips om bepaalde klinkers net even anders te plaatsen waardoor je in no-time een compleet andere en betere klank hebt. Ook het toepassen van het bindweefsel heeft deuren voor me geopend qua zingen. Het geeft me het gevoel dat ik veel minder hoef te doen dan ik voorheen deed. Kortom het is een heerlijk uur verwennerij voor mezelf waarin hard gewerkt wordt. Ik kijk iedere keer weer uit naar de volgende les.” (zanger, vocal coach, dirigent)

“Ik volg nu sinds kort zangles gericht op audities die ik ga doen. De lessen van Danielle hebben me natuurlijk geholpen om mijzelf vocaal voor te bereiden maar ook kwa zelfverzekerdheid en ik heb geleerd hoe ik beter met zenuwen om kan gaan. De werkwijze is ook zeer aangenaam en je krijgt de ruimte om jezelf te zijn.” (danseres/zangeres)

“Dankjewel voor de sessie de afgelopen keer! Een hele oude pijn werd getriggerd en is nu opgeruimd. En het mooie is dat ik nu zie dat die ervaring een bevestiging is van de enorme magie in en om mijn leven heen! Er gebeurt nu nog steeds heel veel. En ik wil NOG meer. Weg met de oude zooi, ik kies een ander leven! Nogmaals, dankjewel dat je me dit enorme kado hebt gegeven. Ik zie uit naar MEER”(zangeres)

“Hi my dear favorite ever songteacher! Something has happened to my voice… Something has opened up, and oh my- it feels fantastic!!!! You are SO great!!!!Hugs!” (Noorse Actrice/Zangeres/Songwriter)

Danielle heeft mij geholpen nadat ik mezelf een compleet verkeerde manier van zingen had aangeleerd. Zij heeft me ontzettend snel dingen afgeleerd en de juiste technieken aangeleerd zodat ik weer op een gezonde wijze kan zingen. Nu gaan we aan de gang met effecten, want ik zing niet voor niets in een metal band. (zanger/bassist metal-band)

In haar werk als zangcoach weet Daniëlle Lous anderen te doorgronden en ze laat hen op een stimulerende manier nieuwe paden ontdekken. Theater- en acteertalent maken het plaatje compleet.

(gitarist/zanger)

“Ik ben via de zangcoach van mijn theatervereniging bij Daniëlle gekomen om meer zelfvertrouwen op te bouwen omtrent het zingen. Vanaf les één heeft Daniëlle mij dat vertrouwen laten voelen. Tijdens haar zanglessen voel ik de ruimte om te proberen en te leren. Ze sluit aan bij mijn vraag en bij mijn manier van denken. Veel visuele ondersteuning bij uitleg van technieken helpt enorm om ze te begrijpen. Ze laat me regelmatig ervaren dat er veel meer mogelijk is met mijn stem dan ik ooit had kunnen bedenken. Door haar zanglessen voel ik nu veel meer zelfvertrouwen wanneer ik in mijn eentje een nummer moet zingen. Daarmee heb ik ook veel meer plezier in het zingen!” (lid theatervereniging)

workshops/koorcoaching

 

 

“Wij zijn het Willebrord Ensemble uit Zoutelande. Onlangs beleefden wij weer een studiedag zangtechniek met Daniëlle. We waren onder de indruk en hebben genoten. Van haar aanpak, haar techniek, haar originaliteit en van de energie die ze uitstraalde en op ons overbracht. En we houden vast wat we van haar opgestoken hebben. Door haar zijn nu ook onze wekelijkse repetities een stuk leuker geworden. Daniëlle, bedankt, en hopelijk tot gauw bij een volgende coaching.” (Ad Stroo, dirigent)

“A fabulous being and teacher, contagiously positive, determined to help you grow and doing so almost by doing nothing – almost. She brings her great expertise as a singer, actor/interpretor and a BARSfacilitator seamlessly together in her sunny and sweet kind personality, meeting every person with respect and an open mind and heart, offering them on the spot what she feels they could benefit from. And boy, what an amazing journey and privilege it is to receive a class from her as well as watch her teach. Fascinating and fun, really.” (Singer, writer, composer)

“Danielle is een gedreven zangcoach die met veel energie mijn popkoor coachte en het inwijdde in de CVT. Ze weet de mensen enthousiast te maken en zorgt dat zelfs de sceptici zich aan haar overgeven. Met haar zeer ruime kennis over CVT en zingen in het algemeen zorgt ze voor veel handvatten die voor de amateurzanger meteen bruikbaar zijn. Danielle werkte aan de hand van het koorrepertoire en bracht hierin tekstbeleving door middel van zangtechnische verbeteringen. Ondanks het harde werken wat het koor tijdens de coaching moet voelt het nooit als ‘echt werken’. Met een groot gevoel voor spanning en ontspanning brengt ze het popkoor naar grotere hoogte. De samenwerking met mij als dirigent tijdens haar coaching verloopt altijd zeer soepel en met wederzijds respect voor ieders vaardigheden. Danielle is een echte aanrader voor koren die verder willen.” (Dirigent/musicus)

“Daniëlle is een zangcoach die met haar aanpak direct alle aandacht en focus op de “juiste plek” legt, nl. “vrij zingen” en daarbij meteen techniek toepast.
Sprankelend en met humor weet zij een koor snel voor zich te winnen en vertrouwd te maken met het oefenen van de o.a. “ademleun” en vocale technieken.
Ook door het bewustmaken van de “te zingen tekst”, laat zij bij het koor de klank in expressie tot haar recht komen. Dit tot groot enthousiasme van het koor en haar dirigent.” (dirigent vrouwenkoor)

Ons koor heeft je workshop als heel leerzaam ervaren. Je bent enthousiast en inspirerend. Vooral het samen zingen (bv in 2 kringen tegenover elkaar) was heel waardevol. Onze dirigente kijkt ook met grote tevredenheid hierop terug.” (popkoor)

“Ons vrouwenkoor heeft een geweldige, inspirerende workshop achter de rug met Daniëlle Lous. Vanaf het moment dat zij bij ons was, waren wij onder de indrukvan haar gedrevenheid. De manier waarop zij iedereen kon overhalen je intensief over te geven aan de muziek en naar elkaar zorgde voor een warme,  intieme sfeer en een enorme betrokkenheid van de dames. We waren er stil van en we waren er vol van.” (De ladies)

Reacties op voice-over

“Daniëlle is een ervaren talent met een levendig, toegankelijk en ‘echt’ geluid. Als voice-over is ze fantastisch te regisseren. Natuurlijk heeft dat iets te maken met de stembeheersing die je als zangeres moet hebben, maar het is meer dan dat. Het is precies de waarde die in het enorme stemmenaanbod vaak ontbreekt. Met Daniëlle maak je producties die duidelijk onderscheidend zijn. Highly Recommended! “(Paul Cupido – sound designer Studio C72 Hilversum)

“Daniëlle levert elke keer een mooie heldere stem, waar qua verstaanbaarheid geen speld tussen te krijgen is. Ze draagt goeie creatieve ideeën aan; en kan ze ook nog eens meteen uitvoeren. Top-stem!”
(Rob Geboers – schnauzerstudios)

“Daniëlle is een zeer bekwame stemactrice. Zij weet snel en vaardig een solide voice-over neer te zetten maar toch met een uitgesproken spontane ‘feel’ Erg fijn om achter de microfoon te hebben! “(Stephan Bakker – MOST Audio Post)

“Deze zangvogel heeft ook nog eens het talent om je bedrijfs, of product video te voorzien van een duidelijke, professionele & gelikte voice-over. Dit heeft Danielle voor de 2 video’s van Duidelijk Design naar volle tevredenheid gedaan. Deze bruisende persoonlijkheid is een aanrader voor de volle 100%.” (Mirjam van Velzen – Duidelijk Design)

Reacties op optredens Zang

Reacties voorstelling NAAKT&album My Song For You, lees hier

“Als Daniëlle zingt ga ik altijd rechterop zitten. Ze raakt me,omdat ze voelt en weet wat ze zingt. Vaak gepaard met een fikse dosis humor.
Dit gecombineerd met een prettige verschijning en een lichtje in haar ogen. Kortom: een geschenk! Ik hoop deze bijzondere vogel nog vaak te horen!! “(Gepke Witteveen – Stichting Première Parterre)

“Twee jaar geleden ontving ik een e-mail van Daniëlle. Ze schreef dat ze het een eer zou vinden om bij uitvaarten te zingen. Ik was terughoudend, omdat ik vaker zulke e-mails ontvang en er beperkt vraag was naar live-zang. Daniëlle had een geluidsbestand bijgevoegd dat ik aanklikte. En toen was ik om … De eerste uitvaart waarbij ik Daniëlle zag optreden, was die van mijn eigen moeder. Tijdens de condoleance vroeg iedereen wie toch die fantastische zangeres was die zo prachtig voor ons had gezongen.
Het was het begin van een intensieve samenwerking. Soms bezoeken Daniëlle en ik voorafgaand aan de uitvaart de familie. Ik herinner mij nog heel goed de ontmoeting aan de keukentafel met een echtpaar van wie de man niet lang meer te leven had. Hij en zijn vrouw waren geroerd door het spontane mini-concert dat ze van Daniëlle ontvingen. Het echtpaar zocht samen de liedjes uit die te horen zouden zijn op de uitvaart.
Het is niet alleen de stem. Het is ook interactie met het publiek. Als Daniëlle zingt, dan voel je de emotie onder de nabestaanden. Dan zie ik aan de gezichten dat zij de nabestaanden weet te raken met prachtige liedjes, waarbij “Ik neem jou mee” mijn favoriet is. Ik hoop dat ik nog veel familie kan motiveren om te kiezen voor Daniëlle. Haar stem raakt de harten van mensen.” (Lowie van Gorp, uitvaartondernemer)

“Danielle raakt je. Haar optreden maakt dat je emoties voelt. Soms een traan omdat je zo met een verhaal mee gaat. Soms de slappe lach omdat er iets gebeurt wat je echt totaal niet verwacht met die : ”Verschrikkelijke mooie stem . Absolute garantie voor leuke avond uit!” (Ria Fennema, manager Blessed Generation Weeshuizen Kenia)

“Danielle Lous? Een veelzijdige zangeres met alle benodigde ingrediënten zoals: echtheid, power, liefdevol, gever, teamspeler en…….humor!
In haar werk als zangcoach weet ze anderen te doorgronden en ze laat hen op een stimulerende manier nieuwe paden ontdekken. Theater- en acteertalent maken het plaatje compleet.” (Harry Hendriks – gitarist/zanger)

“Ons gevoel, prachtig verwoord. Zoals we het zelf nooit zouden kunnen omschrijven. We hebben zelf alle liedjes kunnen kiezen, Danielle stond overal voor open. Zo werd de dienst zo persoonlijk als mogelijk. Danielle zong de woorden die wij graag wilden vertellen. We luisteren de liedjes nog elke dag terug. Dat geeft troost, het geeft kracht. Door familie en vrienden wordt nog veel nagepraat over de prachtige muzikale omlijsting van de dienst. Ondanks het verdriet maakt ons dat trots! “(PattyVerboord – Optreden op Uitvaart)

Als Danielle zingt raakt dat je tot in je ziel. Met haar mimiek en prachtige stem weet zij velen te raken. (Tessa Maas)

“Van al mijn leerlingen op de middelbare school zijn er drie waarvan ik ooit heb gezegd dat ik verliefd ben geworden op hun stem. Daniëlle is daar één van. Helder, zuiver, soepel, met net dat extra randje dat haar stemgeluid zo uniek maakt. In de loop der jaren is dat alleen maar gegroeid.
Daarbij is Daniëlle op toneel een persoonlijkheid waar je niet omheen kunt. En ook niet wilt. Het was en is telkens weer een feest om met haar te werken. Alhoewel, van werken kun je nauwelijks spreken: het is gewoon genieten.”
(Rieks Veenker, oud-docent muziek/kunstgeschiedenis, componist, schrijver)

“Danielle zingt de sterren van de hemel. Als zij begint te zingen dan word je er even stil van. Met haar vrolijke, energieke aanwezigheid en haar goed ontwikkelde zangtalent neemt ze je mee in haar muziek, of het nu om een liedje, een theatervoorstelling of een muziekoptreden gaat.” (Tim Geluk – webredacteur/webcaremanager, videoproducent en online communicatieadviseur)

“Daniëlle is een zangeres die de gave heeft mij te emotioneren met haar optreden. Ze weet de juiste snaar te raken en kan juist door het heel klein te houden een sterke emotie overbrengen. De kracht zit hem voor mijn gevoel in haar openheid, die ook van pas komt in de gevatte cabaret die ik van haar heb mogen zien!” (Jacodine van de Velde)