Schrijfster

Schrijver

Daniëlle Lous schrijft gedichten, ceremonies, liedteksten, songs en blogs. Ze maakte haar theatershow NAAKT waarmee ze in 2017 in het theater stond. Haar album ‘My Song For You’ heeft ze in 2018 gereleased.

Bestel CD 'My Song for You'

Gedicht ‘jij’

Haar gedicht ‘JIJ’ is te bestellen op ansichtkaarten. Dit gedicht gaat over jezelf zijn en daarmee verbinden met de ander. Het is uitermate geschikt te verzenden om iemand een hart onder de riem te steken en/of te laten weten dat hij/zij er toe doet.

Reizendegedicht

Daniëlle creëerde het project: Het Reizende Gedicht. Vanaf 1 juni 2020, ging de derde versie Het Reizende Gedicht ‘JIJ’ door Nederland. Het is bedoeld om kunst in te zetten om mensen te verbinden, in een tijd waar dat niet vanzelfsprekend is.
In 2015-2016 reisde haar gedicht ‘Bruggenbouwer’ een jaar door Nederland om bruggen tussen gever en ontvanger te slaan. In 2017 is het haar gedicht ‘Vrij’ over de ruimte tussen twee individuen, dat door Nederland reist.

Publicatie

Na het rondreizen van Bruggenbouwer (Reizende Gedicht), kreeg dit gedicht een vervolg. Het werd 2016 gepubliceerd in een bundel uitgegeven door een Zeeuwse uitgeverij. De bundel kreeg de titel ‘Bruggenbouwer’, vernoemd naar het gedicht van Daniëlle Lous. Naast Bruggenbouwer, is ook een verhaal van Daniëlle Lous gepubliceerd in de bundel.

Bruggenbouwer in de Pers: