Schrijfster

Schrijver

Daniëlle Lous schrijft gedichten, ceremonies, liedteksten, songs en blogs. Ze maakte haar theatershow NAAKT waarmee ze in 2017 in het theater stond. Haar album ‘My Song For You’ heeft ze in 2018 gereleased.

Bestel CD 'My Song for You'

Gedicht ‘jij’

Haar gedicht ‘JIJ’ is te bestellen op ansichtkaarten. Dit gedicht gaat over jezelf zijn en daarmee verbinden met de ander. Het is uitermate geschikt te verzenden om iemand een hart onder de riem te steken en/of te laten weten dat hij/zij er toe doet.

Bestel Set gedichten

Reizendegedicht

Daniëlle creëerde het project: Het Reizende Gedicht. Vanaf 1 juni 2020, ging de derde versie Het Reizende Gedicht ‘JIJ’ door Nederland. Het is bedoeld om kunst in te zetten om mensen te verbinden, in een tijd waar dat niet vanzelfsprekend is.
In 2015-2016 reisde haar gedicht ‘Bruggenbouwer’ een jaar door Nederland om bruggen tussen gever en ontvanger te slaan. In 2017 is het haar gedicht ‘Vrij’ over de ruimte tussen twee individuen, dat door Nederland reist.

Het Reizende Gedicht

Op 14 februari 2015, Valentijnsdag, lanceerde Daniëlle Lous een nieuw project Het Reizende Gedicht. Daniëlle Lous, schrijver van Bruggenbouwer, gaf op 14 februari haar gedicht letterlijk uit handen. Bruggenbouwer trok in de vorm van Het Reizende Gedicht een jaar door Nederland om elke week bij een nieuwe lezer te komen, die Daniëlle onbekend was.

Versie 2: het gedicht ‘Vrij’ 2016-2017 is nog niet terug in handen.

Publicatie

Na het rondreizen van Bruggenbouwer (Reizende Gedicht), kreeg dit gedicht een vervolg. Het werd 2016 gepubliceerd in een bundel uitgegeven door een Zeeuwse uitgeverij. De bundel kreeg de titel ‘Bruggenbouwer’, vernoemd naar het gedicht van Daniëlle Lous

Naast Bruggenbouwer, is ook een verhaal van Daniëlle Lous gepubliceerd in de bundel. Daniëlle Lous is zangeres, actrice, stemactrice, CVT Vocal Coach, schrijfster van gedichten en liedjes.