Reacties op vocal coach

“De zangcoaching die ik van Daniëlle heb gehad was echt uniek.”Cinthia de Neef, professioneel actrice, zangeres, theatermaker
Ik voelde me altijd 100% op mijn gemak. Daniëlle heeft ontzettend veel kennis van zangtechniek en alles wat daarbij komt maar ook van het lichaam en combineert al die kennis en ervaring wat het werken met haar ongekend maakt. 

“Sta elke keer versteld van hoeveel jij weet en deelt. Ik word blij van jou!”
Goele de Raedt ( professioneel musical-zangeres & actrice)

“Lieve Danielle, wat een geschenk dat ik bij jou ben terechtgekomen! Mijn lichaam en stem zaten volledig vast en wat ik zo geweldig vind, is dat ik na 1 keer al een enorm verschil merkte! Jij voelt feilloos aan wat ik technisch en mentaal nodig heb, waardoor het plaatje klopt en ik in 1 uur ongelooflijke vooruitgang maak! Hoe het lichaam 1 geheel is en hoe dat invloed heeft op je stem en dat dan te gaan omzetten in de praktijk, dat is heerlijk!

Ik kijk steeds ontzettend uit naar onze sessies en sta elke keer versteld van hoeveel jij weet en deelt. Ik word blij van jou ! Dank je dat je in mijn leven bent ! Liefs” 

“Bij iedere vraag die ik stel weet ze een zeer duidelijk antwoord te geven.”
Sofie Bergers, Productieassistent VRT
Zangles volgen bij Danielle is gewoon GE-WEL-DIG! Ik zit ondertussen al aan mijn 10de zangles bij haar rond  Complete Vocal Technique en het is echt TOP. Bij iedere vraag die ik stel weet ze een zeer duidelijk antwoord te geven. Ze past haar lessen aan naar mijn vragen/behoeften. Zo heb ik veel interesse om me te verdiepen in de anatomie van de stem en ik wil alles precies begrijpen van wat er anatomisch nu net gebeurd als je zingt, Danielle kon dit perfect aan me uitleggen a.d.h.v. voorbeelden, theorie, foto’s! Naast CVT heeft ze me ook al gecoacht in bewustzijn tijdens het zingen, ze geeft me oefeningen om mijn lijf los te maken, maar ook op inleving hebben we al gewerkt. Kortom, Danielle is een topper en is daarnaast ook een zalig persoon om les van te krijgen omdat ze zo enthousiast is.  

“Een fascinerende reis door lichaam en geest gemaakt waar ik me met plezier “COMPLETE” aan over heb gegeven.”
Paul Phillipart (Internationaal illusionist)

“Ik wil je nogmaals heel hartelijk bedanken voor jouw COMPLETE VOCAL TECHNIQUE tien ritten cursus. CVT is een interessante materie. Maar jouw ongebreidelde enthousiasme en nooit aflatende positieve energie heeft van CVT een fascinerende reis door lichaam en geest gemaakt waar ik me met plezier “COMPLETE” aan over heb gegeven. Dat is niet iets wat ik makkelijk doe, dus in mijn ogen is dat voor het overgrote deel jouw verdienste.

Behalve theoretische kennis over stemtechniek heb ik een lef gevoeld om me bloot te geven in zang die ik nog niet kende. Als ik deze CVT ervaring, die ik met jou mocht delen, in één woord mag samenvatten: WAAUW!!!” 

“Ik ken niemand die zo positief, energiek, enthousiast en open is als Daniëlle.”
Ariste Alosery (Professioneel Musical-performer)

“Ik ken niemand die zo positief, energiek, enthousiast en open is als Daniëlle. Voor elk ‘probleem’ stelt ze de juiste vragen, waardoor je, zelfs na een uur zangles, vol positieve energie en een opgeklaard hoofd weer buiten staat! ” 

“Het is een heerlijk uur verwennerij voor mezelf waarin hard gewerkt wordt. Ik kijk iedere keer weer uit naar de volgende les.”
Ralf van Dorst – van der Sanden
(zanger, vocal coach, dirigent)

“Sinds een paar maanden heb ik nu zangles bij Daniëlle en dat bevalt me enorm goed. Na het afstuderen aan het Conservatorium heb ik een hele lange tijd geen zangles gehad, maar het begon toch weer te kriebelen. Uiteraard wilde ik wel op zoek naar iemand die me nog dingen bij kon leren.

Bij de eerste les had ze me binnen 5 minuten al op mijn gemak gesteld en we hebben heerlijk samen gewerkt aan het zingen. Daniëlle kan op een hele fijne manier uitleggen hoe je de techniek van het zingen toe moet passen. Doordat ze heel breed opgeleid is, kan ze allerlei technieken toepassen, van kleinkunst tot musical en van pop tot klassiek. Tijdens de les wil ik altijd zo veel mogelijk informatie tot me nemen en doordat Daniëlle aandacht besteedt aan veel dingen, leer je in korte tijd heel veel bij.

Ze let op je houding en corrigeert deze voor nog mooiere klanken. Ze luistert naar de plaatsing van de vocalen en geeft tips om bepaalde klinkers net even anders te plaatsen waardoor je in no-time een compleet andere en betere klank hebt.

Ook het toepassen van het bindweefsel heeft deuren voor me geopend qua zingen. Het geeft me het gevoel dat ik veel minder hoef te doen dan ik voorheen deed. 

Kortom het is een heerlijk uur verwennerij voor mezelf waarin hard gewerkt wordt. Ik kijk iedere keer weer uit naar de volgende les.” 

Met als resultaat dat na een uurtje het liedje van mij is. Dat ik het me heb toegeëigend en dat het tot mijn persoonlijke repertoire behoort.” – Dorthe Schipperheijn (coach)
“Zangles bij Daniëlle ervaar ik als een avontuur. Vooraf heb ik een liedje uitgekozen en een beetje geoefend. Als de les begint en ik het liedje een keer heb gezongen, gaan we op ontdekkingstocht. Vaak beginnen we met techniek om het liedje beter te ondersteunen. Daar gebruikt Danielle oefeningen voor het bindweefsel voor. Ongelofelijk wat dat doet met de volheid van de klank en de variatie in het volume.

Het leukste vind ik het spel met de interpretatie. Elke keer weer ben ik verbijsterd over het effect. De intentie, de energie, de emotie en soms zelfs de toonsoort veranderen compleet. Met als resultaat dat na een uurtje het liedje van mij is. Dat ik het me heb toegeëigend en dat het tot mijn persoonlijke repertoire behoort. Ik hoop nog vele avonturen met Danielle mee te maken. Zij maakt mijn stem tot mijn instrument. Een instrument dat ik altijd bij me heb, dat ik steeds beter kan bespelen en waar ik meer en meer van geniet.”

“Ze weet bizar snel en scherp precies dát te duiden waar het werkelijk om gaat en dat zonder drama en moeite om te buigen.”
Jouke in der Mauer (oprichter im-perfection)

“Kiezen is nooit mijn allersterkste kant geweest: ik wil alles wat ik wil en wel nu en wel allemaal tegelijk. Dus toen ik én geconfronteerd werd met heftige hyperventilatieaanvallen na het na jarenlang niks doen ineens intensief gaan sporten, én al maanden het verlangen voelde zangles te nemen, én eindelijk eens mijn heesje wilde pakken omdat mijn stem bést een cruciaal gereedschap is als trainer én een aantal niet langer werkende dingen in mijn wereld tegenkwam, leek het allemaal een beetje veel. Geheel tegen mijn natuur in koos ik. Voor zangles. Maar dan wel bij iemand die mijn chaotische all-over-the-place energie kon handelen natuurlijk.

Dat werd na één tip Daniëlle Lous. And oh my… did she rock my world!! Na één Skype-sessie zangles met haar had ik al zóveel meer ruimte, bewustzijn, gemak én FUN in mijn wereld! Iedereen om mij heen was stómverbaasd dat ik van het een op het andere moment van mijn hyperventilatie af was. Ik ben niet meer hees geweest, ook niet in weken waarin ik drie a vier trainingen heb gegeven.

En het allerbelangrijkste: dat wat niet meer werkte voor me is dynamisch veranderd. En ik maar denken dat ik voor zangles gekozen had…  kreeg ik zomaar álles waar ik om gevraagd had! Sindsdien heb ik meerdere clearingsessies met haar geboekt, en elke keer weer openen zich nieuwe mogelijkheden. En een nieuwe ik. Daniëlle is gewaar, vrij, loving. Ze weet bizar snel en scherp precies dát te duiden waar het werkelijk om gaat en dat zonder drama en moeite om te buigen. Daniëlle vertaalt voor me wat ik weet, zodat ík er een andere keuze in kan maken. En dat maakt kiezen ineens makkelijker dan ooit.

Bottom line? Daniëlle is een onweerstaanbare uitnodiging. And I say YESSSS to that!!”

“Het is voor mij een verheven vorm van coaching; vanuit een algemene kijk op alle gedachten en gevoelens die je hebt.”
Liselotte van Dooren, Stembevrijder bij stembevrijding Vlaanderen

Daniëlle heeft mij op verschillende vlakken enorm geholpen! Niet enkel met ‘zangles’ maar veel meer dan dat! Het is voor mij een verheven vorm van coaching; vanuit een algemene kijk op alle gedachten en gevoelens die je hebt. Alles wordt in één trek meegenomen in haar energetisch werk! Hartelijk dank Daniëlle voor alle ‘openbaringen’  

“Hoe kan iemand je zo lichamelijk doorhebben in het 1e uur dat ze je ziet?! “
Jolien de Clerck (professioneel danseres, musicalzangeres)

“Ik stel voor dat iedereen een persoon zoals Danielle in z’n leven heeft. Iemand waarmee je lekker kan zingen, maar ook iemand waarbij je terecht kan wanneer je even met iets zit of ergens over wil praten. Wanneer ik de nood heb om iets met iemand te bespreken, kijk ik even in mijn agenda wanneer mijn volgende afspraak met Danielle is. Mijn aller eerste zangles bij Danielle was heel relax. Ze was (of is ze nu nog steeds) erg positief, op een echte, eerlijke manier. Zingen is hard trainen, maar het moet ook wel gewoon leuk zijn. Bij Danielle kan je terecht voor technische moeilijke dingen, maar ook wanneer het helemaal niets met techniek te maken heeft, maar meer met jezelf, dan weet zij ook wat ze hiermee moet.

Wat ik erg gek vond, was dat ze de 1e les me aanraakte op 2punten in mijn rug waar ik ‘vast’ zit. Hoe kan iemand je zo lichamelijk doorhebben in het 1e uur dat ze je ziet?! Het is belangrijk om een zangcoach te vinden waarmee je een soort connectie hebt. Ik had mijn 1e 10 lessen betaald en dacht bij mezelf: Ik kijk wel wat er daarna komt. Nu weet ik, dat zij de zangcoach is dat ik nodig heb!”

“Daniëlle is magisch met stem, lichaam en energie. Het vuurtje verspreidt zich ook al onder de zang en theater professionals en ik snap waarom”
Merlijn Wolsink (professioneel zanger, danser, CF)

“Danielle is magisch met stem, lichaam en energie. Ik heb een paar sessies met Danielle gehad om mijn stem weer in vorm te krijgen voor een concert en het shifte niet alleen meteen heel veel dingen vocaal op zijn plek; ik werd veel presenter met mijn hele lichaam. Ik kreeg meteen veel meer plezier in het zingen, voorbij aan de moeilijkheid. En alles voelde lekkerder, qua energie en fysiek.

Na de eerste sessie voelde het al of ik een nieuwe stem had, met ongelofelijk meer gemak.
Danielle weet feilloos in te tappen op wat ik en mijn lijf nodig hebben, niet alleen qua techniek en interpretatie, ook – wellicht nog wel essentiëler – in energie en aanwezigheid.

Ze is altijd helemaal afgestemd op mijn stem, mijn lichaam. Haar snelheid, accuraatheid en vragen zijn waanzinnig. Ze heeft haar veelzijdigheid aan tools paraat en is daarbij totaal ‘in de vraag’ over wat we kunnen creëren in de sessie. Vernieuwend, oordeel-loos en pragmatisch. Niet dezelfde techniek oefeningen keer op keer opnieuw, maar wat NU werkt en daarop door bouwend.

Ik ken maar weinig zangcoaches dit dit op deze manier kunnen en dat maakt haar absoluut uniek. De vragen die ze stelde tijdens de sessies lieten me ook toe om door blokkades van heel lang geleden op het conservatorium weer open en nu kon ik er aan voorbij gaan. WOW.

Ik raad het iedereen aan om met Danielle te werken. Het vuurtje verspreidt zich ook al onder de zang en theater professionals en ik snap waarom”

“Fysiek, energetisch/bijna holistisch, persoonlijk en direct resultaat”
Kevin Ruijters (Professioneel danser)

“Als danser werk ik graag vanuit en met mijn lijf. Danielle begrijpt heel goed hoe het lijf werkt en gebruikt dit als instrument om mij op een juiste manier te  laten zingen. De veelzijdige en persoonlijke manier van lesgeven geeft mij de ruimte om verschillende stijlen en verschillende kanten van mezelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Danielle’s les in een paar steekwoorden:
Fysiek, energetisch/bijna holistisch, persoonlijk en direct resultaat!”

“Something has opened up, and oh my- it feels fantastic!!!!”
(Professionele Noorse Actrice/Zangeres/Songwriter)

“Hi my dear favorite ever songteacher! Something has happened to my voice… Something has opened up, and oh my- it feels fantastic!!!! You are SO great!!!!Hugs!” 

“Er gebeurt nu nog steeds heel veel. En ik wil NOG meer.”
Judith Luimes (zangeres)

“Dankjewel voor de sessie de afgelopen keer! Een hele oude pijn werd getriggerd en is nu opgeruimd. En het mooie is dat ik nu zie dat die ervaring een bevestiging is van de enorme magie in en om mijn leven heen!

Er gebeurt nu nog steeds heel veel. En ik wil NOG meer. Weg met de oude zooi, ik kies een ander leven! Nogmaals, dankjewel dat je me dit enorme kado hebt gegeven. Ik zie uit naar MEER”

“Daniëlle gaf mij gereedschappen om deze vertaalslag zelf te kunnen maken en daarmee mogelijkheden te creëren mijn publiek werkelijk te kunnen raken tijdens mijn optreden op het podium.”
Arjo Ravenstijn (musicalperformer)

“Bij Daniëlle heb ik tijdens de lessen op liedinterpretatie geleerd dat je van alle ingrediënten van een bestaand lied je eigen gerecht kunt maken. Ook al dacht ik in eerste instantie veelal dat een lied (heel) ver van mijzelf afstond, juist die ‘moeilijke’ nummers betekenden een recept met oneindige veel mogelijkheden om het helemaal van mijzelf te kunnen maken. Op die manier krijgt het lied van een ander, diepere en persoonlijke betekenis voor mijzelf en daarmee voor degene voor wie je het zingt.

Daniëlle gaf mij gereedschappen om deze vertaalslag zelf te kunnen maken en daarmee mogelijkheden te creëren mijn publiek werkelijk te kunnen raken tijdens mijn optreden op het podium. Elk uur met Daniëlle betekende weliswaar keihard werken, veel nadenken, – soms op het filosofische af – maar daarmee ook superveel leren en iedere keer weer een heerlijke positieve energie!”

“Daniëlle haar begeleiding hierin is ontspannen, positief en gericht, waarbij in mijn geval ook de koppeling gemaakt wordt naar het toepassen in mijn werk als leerkracht.” – Jimmy Bruurmijn (leerkracht)
“Ik vind de coaching van Daniëlle ontzettend tof. Per les merk ik dat ik stappen heb gemaakt en meer controle gekregen heb over mijn lijf en stem, waardoor het zingen makkelijker wordt. Daniëlle haar begeleiding hierin is ontspannen, positief en gericht, waarbij in mijn geval ook de koppeling gemaakt wordt naar het toepassen in mijn werk als leerkracht.”

“CVT heeft voor mij een geheel nieuwe dimensie aan het begrip ‘ademsteun’ gegeven; fascinerend om ermee aan de slag te gaan!”
(Klassiek amateurzanger)

“De werkwijze is ook zeer aangenaam en je krijgt de ruimte om jezelf te zijn.” (danseres/zangeres)

“Ik volg nu sinds kort zangles gericht op audities die ik ga doen. De lessen van Danielle hebben me natuurlijk geholpen om mijzelf vocaal voor te bereiden maar ook kwa zelfverzekerdheid en ik heb geleerd hoe ik beter met zenuwen om kan gaan. De werkwijze is ook zeer aangenaam en je krijgt de ruimte om jezelf te zijn.” 

“Zij heeft me ontzettend snel dingen afgeleerd en de juiste technieken aangeleerd zodat ik weer op een gezonde wijze kan zingen.” (zanger/bassist metal-band)

“Danielle heeft mij geholpen nadat ik mezelf een compleet verkeerde manier van zingen had aangeleerd. Zij heeft me ontzettend snel dingen afgeleerd en de juiste technieken aangeleerd zodat ik weer op een gezonde wijze kan zingen. Nu gaan we aan de gang met effecten, want ik zing niet voor niets in een metal band.” 

“Of je nou al 30 jaar professioneel zingt of net aan het begin van je carrière staat: een zangcoaching sessie bij Daniëlle is meer dan gewoon goeie coaching. Het is een belevenis”
Marleen van der Loo (professioneel zangeres en actrice)

“Of je nou behoefte hebt aan personal coaching, puur zangtechnische aanwijzingen of het opheffen van emotionele of fysieke blokkades, ze weet direct de vinger op de ‘zere plek’ te leggen. Het maakt eigenlijk niet uit in welke staat van zijn ik bij haar de deur binnenstap, ik kom er altijd opgewekt en vol energie weer vandaan.

Ze weet haar zangtechnische kennis perfect te combineren met haar feilloze mensenkennis en intuïtie. Zingen is zoiets persoonlijks en kwetsbaars maar met haar vakkundigheid warmte en positiviteit weet Daniëlle je altijd naar een hoger plan te tillen.”

“Door je lessen besef ik dat ik nog niet “te oud” ben om als een jonge God te zingen en dat alles mogelijk is.”
Jeroen Phaff (Professioneel zanger)

“Dank je voor je fijne, leerzame en positieve lessen. Door de combinatie van verschillende zangtechnieken en “body work” ben ik duidelijk vrijer gaan zingen. Door je positieve, vrolijke manier van werken heb ik het nergens een probleem gevonden tegen stimmliche belemmeringen aan te lopen. Sterker nog: er was eigenlijk nooit sprake van belemmeringen.

Door je lessen besef ik dat ik nog niet “te oud” ben om als een jonge God te zingen en dat alles mogelijk is. Dank daarvoor”

“One hour with this amazing Daniëlle my stress completely disappeared” – Julia Mylonas

“This woman is a miracle worker!! I had a problem with learning an opera aria. I had had 8 singing lessons in which I was becoming more stressed each time I came to practice. My singing teacher is amazing but in my head I felt like a fish out of water! One hour with this amazing Daniëlle my stress completely disappeared. In my following singing lesson I NAILED It! What’s even funny was during my lesson I could hear her saying. “play with it julia. Play with it!!” What ever your stress, anxiety.. Go have a session with her!!”

“Het vocal coachen heeft mij super geholpen mijn stem te kunnen controleren tijdens mijn optredens.”
Sophie Francis (internationaal DJ)

“Toen ik bij Daniëlle kwam, verraste ze me met haar nieuwe inzichten en haar visie.”
Jonas Bouckaert (professioneel musicalzanger)

“Daniëlle is een enorme vlaag positieve energie, die altijd zin heeft om les te geven. Sinds ik ben afgestudeerd aan het conservatorium, was ik een beetje ‘school/les moe’. Twee jaar lang heb ik hier en daar een zangles genomen, maar nooit echt een vaste docent gehad.

Toen ik bij Daniëlle kwam, verraste ze me met haar nieuwe inzichten en haar visie. Ze is een docent met een heel brede kijk. Bij haar kan je bijna alles zingen, van pop nummers tot musical, en zelfs klassieke muziek.

Daniëlle is een docent die echt kijkt naar wat de leerling nodig heeft, en zich daarop afstemt. Ze motiveert je enorm, en dat vind ik heel positief. Ze heeft me verschillende nieuwe facetten van mijn stem laten ontdekken, en ze weet precies welke tools ze moet inzetten om er voor te zorgen dat je stem doet wat je wil.”

“Zonder oordeel, maar juist oneindig veel mogelijkheden!”
Marcel Postma (professioneel danser/musicalzanger)

“Onwijs tof en dank je wel voor alle tools en het warme bad waar ik me in kon dompelen zonder oordeel, maar juist oneindig veel mogelijkheden! To be continued..” 

“Haar energie geeft ze ongemerkt door en ik vloog naar ongekende hoogte.”
Monique Hendriks-Kee (zangeres/vocal coach)

“Ik heb Daniëlle leren kennen tijdens de opleiding ‘Zang & Meer ‘bij The Vocal Couch. Zij heeft een aantal lessen gegeven als CVT docent. Direct werd ik enorm getriggerd door de enorme energie en kennis.

Zij pakt de tools die op dat moment juist zijn voor die persoon en voor het probleem wat zich aan dient. Zowel Connective Singing als CVT en soms nog een beetje Access. Met kleine tools was ik al enorm geholpen.

Haar energie geeft ze ongemerkt door en ik vloog naar ongekende hoogte. Als zangeres en nu ook beginnend zangcoach heb ik enorm van haar geleerd en ben ik blij dat zij in mijn leven rond huppelt.”

“Ik ben vaak perplex als ze ervaart wat mijn lichaam doet en hoe op haar aanwijzingen de kwaliteit van mijn zang verbetert.”
(Student)

“Ik heb meerdere jaren zangles gehad waarbij de focus vooral lag op techniek. Maar met Danielle gaat het meer over zingen met heel je lichaam en ziel, een hele nieuwe ervaring die elke les weer tot bijzondere momenten leidt. Door te voelen wat mijn lichaam wil, waar de blokkades liggen en die weg te werken krijgt zingen een nieuwe diepgang.

Danielle kan je lichaam aanvoelen als geen ander en ik ben vaak perplex als ze ervaart wat mijn lichaam doet en hoe op haar aanwijzingen de kwaliteit van mijn zang verbetert.”

“Als zangcoach weet Daniëlle Lous anderen te doorgronden en ze laat hen op een stimulerende manier nieuwe paden ontdekken.”
Harry Hendriks (professioneel gitarist/zanger)

“In haar werk als zangcoach weet Daniëlle Lous anderen te doorgronden en ze laat hen op een stimulerende manier nieuwe paden ontdekken. Theater- en acteertalent maken het plaatje compleet.”

“I leave the lessons always with a different inspiration.”
Laurence Felber (minor: student Academy for Circus and Performance)

“Currently I study at the Academy for Circus and Performance Arts in Tilburg and I am taking regular lessons with Danielle since September 2018 within my Minor Project, which is part of the school.

I’ve never devoted much time to my voice before. Since I do this trough my lessons with Danielle I am inspired and surprised in many ways; during every session I find new ways to use and challenge it.

Through Danielle’s open nature and enthusiasm, she immediately gets involved with every idea I bring along – whether it’s an already existing song that we’re working on more technically or my own lyrics that we’re then experimenting with.

For me these lessons are very valuable in many ways; I learn a lot about singing as a physical process, which also helps me in my work as a circus performer. Through the varied comments and suggestions that Danielle brings to my work, I leave the lessons always with a different inspiration.”

“Voor het eerst begrijp ik wat ik doe tijdens de zang!”

“Daniëlle heeft een prettige, duidelijke manier van aanleren. Voor het eerst begrijp ik wat ik doe tijdens de zang! De combinatie van cvt met bindweefseltechnieken werken heel efficiënt voor mij. Dankzij de coaching van Daniëlle klinkt mijn stem voller en sta ik zekerder op het toneel.”

 

“Door haar zanglessen voel ik nu veel meer zelfvertrouwen.”
(lid theatervereniging)

“Ik ben via de zangcoach van mijn theatervereniging bij Daniëlle gekomen om meer zelfvertrouwen op te bouwen omtrent het zingen. Vanaf les één heeft Daniëlle mij dat vertrouwen laten voelen. Tijdens haar zanglessen voel ik de ruimte om te proberen en te leren. Ze sluit aan bij mijn vraag en bij mijn manier van denken. Veel visuele ondersteuning bij uitleg van technieken helpt enorm om ze te begrijpen. Ze laat me regelmatig ervaren dat er veel meer mogelijk is met mijn stem dan ik ooit had kunnen bedenken. Door haar zanglessen voel ik nu veel meer zelfvertrouwen wanneer ik in mijn eentje een nummer moet zingen. Daarmee heb ik ook veel meer plezier in het zingen!”